Tere tulemast Maamessile!

Tagasi Lisatud:

Maamess tõstab esile maamajanduse ja maal elamise ning iga Maamess on omanäoline. Olgu selleks messi graafika, osalejate koosseis või isegi messiaegne ilm. Tänavu on graafika keskmes kartul, üks maailma olulisemaid toidukultuure. Kartul on traditsiooniliselt eestlaste toidulaua oluline osa, nii on ka Maamess saanud traditsiooniks paljudes peredes ja ettevõtetes. Kartul saab messi raames tähelepanu läbi mitmete tegevuste, olgu selleks raadios Elmar toimuv kartuliretseptide konkurss või kartulitemaatilised tegevused maanädala avamisel messi eel.

Maamess ei piirdu ainult messiväljakuga, vaid messiaegne melu kandub üle terve Tartu linna ja kaugemalegi. Kogu piirkond elab messirütmis – planeeritakse ühiseid messikülastusi, toimuvad firmade kliendiüritused ning sõpruskondade koosviibimised. Maamessi mõju kohalikule majandusele muutub aasta-aastalt suuremaks. Ka külastajate rohkus näitab, et Maamessi on vaja – mullu käis väljapanekutega tutvumas 44 305 inimest.

Maamess on mõeldud eelkõige spetsialistile, kuid oma osa kannab ka maaelu ja maal töötamist tutvustav pool. Hea meel on näha, et messi külastatakse koos järeltulijatega, kellest paljudest saavad kindlasti tulevikus tegijad nii põllumajanduses, metsanduses, aianduses kui toidutööstuses. Põlvkonnad vahetuvad ning pealekasvu on tarvis koolitada.

Elamusterohket ning töökat Maamessi!

Margus Kikkul
Maamess 2019 projektijuht
AS Tartu Näitused